Zarganul (Belone belone, fam. Belonidae) este raspandit in Marea Neagra, Marea Azovului si Marea Mediterana. Desi se poate dezvolta pana la circa 1m, greutatea sa rareori atinge 1 kg, deoarece corpul sau aproape cilindric este foarte subtire. Are solzi marunti si neaderenti, cu inotatoarele dorsale, ventrala si anala situate in partea terminala a corpului, falca inferioara mai lunga decat cea superioara, cu varful cartilaginos si lipsita de dinti; cealalta falca este insa dotata cu dinti marunti, puternici. Pe spate este verzui, cu trei linii, cea din mijloc fiind mai groasa. Pe fiecare latura se remarca cate o dunga longitudinala  pe un fond argintiu. Se mai distinge prin oasele sale de culoare verzuie.

sailboat2
sailboat2
Inchide